Detikdaily

Selasa, 27 November 2012

lelaki dan wanita di salon kecantikan: adakah langgar hak

Oleh nik mohamad abduh bin nik abdul aziz
Salam Palestin,
Alhamdulillah, saya mendapat maklumat daripada sumber yang terpercaya bahawa mengikut tinjauan yang baru saja diadakan, majoriti peniaga dan masyarakat non muslim di Kota Bharu sudah cukup selesa dengan peraturan kedai gunting dan salon yang mengasingkan antara lelaki dan perempuan sebagaimana disyaratkan MPKB.

Ahad, 25 November 2012

Tiada dakwaan rasuah atau penyelewengan isu balak di Papua


ALOR SETAR – Masih belum terdapat dakwaan rasuah mahupun penyelewengan terhadap kegagalan projek pembalakan di Papua New Guinea yang ditegur dalam Laporan Ketua Audit Negara 2011.Pengerusi Jawatankuasa Industri dan Pelaburan, Perumahan, Kerja Raya, Pertanian dan Industri Asas Tani, Bioteknologi, YB Dato’ Ir Amiruddin Hamzah berkata, sekiranya terdapat dakwaan membabitkan rasuah dan penyelewengan, kerajaan negeri tidak akan melindungi mereka yang bersalah.

Skandal KCB di zaman BN lebih dahsyat

Oleh ZULKIFLI YAHAYA Pendedahan oleh Ketua Audit Negara mengenai pelaburan anak syarikat kerajaan negeri iaitu Kedah Corporation Berhad (KCB) dalam sebuah syarikat yang menjalankan perniagaannya di Papua New Guinea (PNG) menjadi bahan cuba disensasikan oleh pihak pembangkang di Kedah, setelah perniagaan tersebut gagal di tengah jalan. Kerajaan negeri dikatakan mengalami kerugian yang agak besar.

Politik BN Kedah bergantung kepada talihayat Papua New Guinea

Oleh Muhammad Sanusi Md Nor
Kes Papua New Guinea menjadi satu-satunya modal BN Kedah menghadapi PRU13. Semua pimpinan yang ternama -seperti Dato' Bashah, Mukhriz dan Bekas Menteri Besar- dan sedang berusaha mencari tempat - seperti Badrulhisham dan Kheng Liang- memberi tumpuan sepenuhnya membuat serangan.

MB Kedah bercakap tentang bolasepak

 
ALOR SETAR: Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Azizan Razak hari ini menunjukkan pengetahuan dan minatnya yang mendalam tentang sukan khasnya bolasepak.Ketika menggulung perbahasan dalam Dewan Undangan Negeri Kedah, beliau memberitahu, bukan mudah untuk mengurus sebuah pasukan bola sepak kerana permainan bola sepak ini ada kalanya di atas dan ada masanya di bawah.

Gaza bermandi darah lagi!

Oleh Johan Jaaffar
Pada tahun 2006, tentera Israel menyerang Lubnan. Di tengah kemarahan dunia terhadap Israel, bekas pegawai tinggi tenteranya, Ave Azrieli menulis di dalam akhbar International Herald Tribune tentang perlunya negara itu berubah sikap. Azrieli menggesa Israel menjadi sebahagian daripada ‘negara Asia Barat’, bukan sebuah pulau di tengah wilayah yang membenci dan mengasingkannya.
PANDANGAN DALAM LAMAN INITIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER DAN PAS KAWASAN KUBANG PASU)Dasar Kami : Menyiarkan semua email pengunjung tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan.(Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan. Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat)

Pengikut